AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Mersinli balıkçılar, Akdeniz'de 15 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesinde hazırlıklarını hızla sürdürüyor. 15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ermesine kısa bir süre kala, Karaduvar Balıkçı Barınağı'nda tekneler karaya çekilerek bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Sardalya ve kefal gibi balıkların yoğun olarak avlandığı Mersin'de, balıkçılar bu sezonun bereketli geçmesini bekliyor.

Karaduvar Mahallesi Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Adnan Dengiz, geçen sezonun başarılı geçtiğini belirterek, bu sezonun daha da iyi olmasını umut ettiklerini ifade etti. Ancak, balıkçılar özellikle yakıt maliyetlerinden dolayı zorluklar yaşıyor. Dengiz, "Mazot fiyatları yüksek, giderlerimiz gelirlerimizi aşıyor. Devletten yakıt indirimi konusunda destek bekliyoruz" dedi.

Ayrıca, deniz suyu sıcaklığındaki artışın balıkları olumsuz etkilediğini belirten Dengiz, "Son günlerde su sıcaklığı 30 dereceyi geçti ve bu durum balıkların bayılmasına neden oluyor" diyerek, deniz koşullarının da avlanma faaliyetlerini zorlaştırdığına dikkat çekti.