GÜNDEM

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı tüm yurda geliyor, sıcaklar bitti!

Meteoroloji, yarın için peş peşe uyarılarda bulundu. Güneşli günlerin sona erdiği belirtilirken, kar, sağanak ve soğuk hava etkili olmaya başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, yurdun genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların, özellikle Ağrı çevreleri, Erzurum’un güneyi, Muş’un doğu kesimleri ile gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Kar yağışı yurda geliyor! 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor; mevsim normalleri civarında kalması tahmin ediliyor. Rüzgarın genel olarak kuzey ve doğu yönlerden hafif, güney ve doğu kesimlerde ise hafif ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar görüleceği belirtiliyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının perşembeden itibaren 4 ila 7 derece azalması bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Perşembe gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde sıcaklıkların 4 ila 7 derece azalması öngörülüyor. Soğuk havanın kuvvetli kuzey rüzgarlarıyla birlikte gelecek hafta başına kadar etkisini sürdüreceği, ayrıca bu süreçte bölgede yağış geçişlerinin de yaşanacağı belirtiliyor. Yağış ve kuvvetli rüzgarla meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin, değerlendirme ve erken uyarılarını takip etmenin önemi vurgulanıyor.

Hafta başına kadar bazı illerde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

  • İstanbul: 9-15
  • Kocaeli: 8-15
  • Sakarya: 8-16
  • Yalova: 9-17
  • Edirne: 7-15
  • Kırklareli: 6-14
  • Tekirdağ: 7-15 derece.