Meteoroloji ve AKOM'dan önemli uyarı geldi! 10 ilde gök gürültülü sağanak bekleniyor. İstanbul'da aşırı sıcaklara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı kodla uyardığı 10 ilde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Artvin, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde İstanbulluları güneşten kaçınmaları konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler!

Meteoroloji'den Detaylı Yağış Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Ege'nin güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Sinop ve Samsun çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Artvin, Ardahan ve Erzurum’un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKOM'dan Sıcak Hava Uyarısı

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-6 derece üzerinde seyrediyor. İstanbul'da ise sıcaklıkların yeni hafta boyunca 33-36 derece arasında olması bekleniyor. AKOM, özellikle güneşin dik geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşların güneş altında fazla zaman geçirmemeleri, bol sıvı tüketmeleri ve mevsim koşullarına uygun, ince, pamuklu kıyafetler giymeleri gerektiğini belirtti.

Sağlık İçin Önemli Uyarılar

AKOM, aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin güneşli ortamlardan kaçınmalarının sağlıkları açısından faydalı olacağını vurguladı. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Editör: Nehir Durdağı