GÜNDEM

Meteoroloji'den 5 ile sağanak yağış uyarısı: İstanbul'da etkili olacak!

Meteoroloji'nin son raporuna göre İstanbul, Sinop, Kırklareli, Kastamonu ve Balıkesir'de yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Kırklareli'nin kıyı bölgeleri, Kastamonu ve Balıkesir'in kuzey kıyılarında yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava etkili olacak. Kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde yağış ve sis uyarısı

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. İstanbul ve Kırklareli’nin kıyıları ile Balıkesir’in kuzey kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Bölgede pus ve yer yer sis görülebileceği uyarısı yapıldı. Edirne’de ise hava parçalı bulutlu olacak.

Ege Bölgesi'nde açık hava

Ege Bölgesi'nde az bulutlu ve açık hava etkili olacak. Bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. İzmir, Denizli ve Muğla’da sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Akdeniz ve İç Anadolu'da açık hava

Akdeniz Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık hava hakim olacak. İç kesimlerde pus ve yer yer sis görülebileceği belirtildi. İç Anadolu Bölgesi'nde ise Ankara, Eskişehir ve Konya gibi illerde açık hava etkili olacak, sabah saatlerinde pus ve sis yaşanabilir.

Karadeniz'de yağış bekleniyor

Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olurken, Sinop ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise aralıklı sağanak yağış beklenirken, iç kesimlerde pus ve sis görülebilir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sis ve pus

Doğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Erzurum ve Kars gibi illerde sabah saatlerinde sis ve pus yaşanabilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de az bulutlu ve açık hava bekleniyor, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Hava Durumu Tahminleri:

  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 13°C - 19°C
  • Ankara: Az bulutlu ve açık, 3°C - 17°C
  • İzmir: Az bulutlu ve açık, 12°C - 24°C
  • Antalya: Az bulutlu ve açık, 17°C - 27°C
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 11°C - 18°C
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 4°C - 22°C

Meteoroloji, özellikle yağış beklenen bölgelerde vatandaşların dikkatli olmasını ve gerekli tedbirleri almasını tavsiye ediyor.