GÜNDEM

Meteoroloji'den yurt genelinde kuvvetli yağış uyarısı: Bu iller dikkat!

Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinde sağanak yağışlar etkili olacak. İşte her bölgenin güncel hava durumu bilgileri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki hava durumu hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Batı Karadeniz ve Tekirdağ'da Şiddetli Yağışlar
Yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevresinde yerel olarak şiddetli olması öngörülüyor. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

MARMARA
Bölge genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların özellikle bölgenin doğusunda ve Tekirdağ çevresinde kuvvetli olması öngörülüyor.

EGE
Kuzey kesimlerinin çok bulutlu, diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Kütahya'nın kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

AKDENİZ
Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim olacak. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Bölgenin kuzey kesimleri çok bulutlu, diğer yerler ise parçalı ve az bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Ankara'nın kuzey ilçeleri, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

BATI KARADENİZ
Gün boyunca parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak öğle saatlerinden sonra bölgede yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava durumu öngörülüyor, ancak kuzey kesimleri çok bulutlu geçecek. Gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Giresun çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Bölgenin kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu, diğer kesimler ise parçalı ve az bulutlu. Öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneydoğusunda öğle saatlerinde güneybatıdan kuvvetli esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Genel olarak az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, batısında ise yer yer parçalı bulutlar görülebilir.