Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı ile Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Başkomutanlık Muharebesi zaferlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, CHP'nin Türk tarihine bakış açısını "Haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse bire bir" olarak nitelendirdi.

Ankara'daki kritik toplantı iptal edildi: İsveçli bakanları taşıyan uçak, Türkiye'ye gelmeden geri döndü Ankara'daki kritik toplantı iptal edildi: İsveçli bakanları taşıyan uçak, Türkiye'ye gelmeden geri döndü

Bahçeli, Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz'u karşı karşıya getirmenin ve bu iki önemli tarihi olayı rekabete sokmanın sorumsuzca bir tavır olduğunu belirtti. Ayrıca CHP'yi ve medyayı Türk tarihini karalamakla suçladı. Bahçeli, "Cumhuru ve Cumhuriyet’i ayrıştırma partisine dönüşen CHP’nin Türk tarihine bakışı Haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse bire bir aynıdır" dedi.

"Türk Milleti Bu Oyuna Gelmeyecek"

Bahçeli, CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eserlerine ve mücadelesine karşı tavır aldığını ileri sürerek, Türk milletinin bu oyunlara gelmeyeceğini vurguladı. "CHP yönetimi, tarihimize ve milli mukadderatımıza saygısızlık yapmaktadır" diyen Bahçeli, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un Türk milletinin var olma azminin simgeleri olduğunu belirtti.

"Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz Birbirini Tamamlayan İki Milat"

Bahçeli, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un birbirini tamamlayan iki milat olduğunu vurgulayarak, bu zaferlerin Türk milletinin tarihi kaderini belirlediğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olacağını söyleyen Bahçeli, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle andı.