Erdoğan'ın başdanışmanından Yapıcıoğlu'nun anayasa çıkışına yanıt Erdoğan'ın başdanışmanından Yapıcıoğlu'nun anayasa çıkışına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde tartışmalara neden olan mezuniyet töreniyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, törenin resmi kısmı tamamlandıktan ve Cumhurbaşkanı ile askeri ve sivil erkanın ayrılışından hemen sonra, yaklaşık 300 teğmenin kılıçlarını çekerek bir başka yemin seslendirdiği olayla ilgili polemiklerin arttığını belirtti.

Bahçeli, yasal olarak belirlenmiş yemin sonrasında bazı mezun subayların farklı bir yemini dile getirmesinin manası ve amacının sorgulanması gerektiğini ifade etti. Bu durumun nasıl yorumlanması gerektiğine dair soru işaretleri olduğunu vurgulayan Bahçeli, Atatürk'ün aziz hatıralarının ve eserlerinin istismar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin ortak bir değeri olduğunu ve Milli Mücadele'nin lideri olarak her zaman saygıyla anılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, bu tür konuların kutuplaşma yaratmak için kullanılmaması gerektiğini de ekledi.