6 Şubat’ta kalp kapakçığı ameliyatı geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 66 gün aranın ardından 4 Nisan’da Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ederek aktif siyasi mesaisine geri döndü. Bu önemli dönüşün ardından, Bahçeli’ye yönelik ziyaretler de hız kazandı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve kızı Ahen Dora, Genel Başkan’a hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de sürpriz bir konuyu gündeme taşıdı: Roblox platformu.
Ahen Dora’dan “Devlet Dedesi”ne Roblox Mesajı
12 yaşındaki Ahen Dora, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından düzenlenen 23 Nisan Kupası Tenis Turnuvası’nda birinci olmasının ardından dikkatleri üzerine çekmişti. Başarılı genç sporcu bu kez, siyasetin kalbine dokunan anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Devlet Bahçeli’yi “Devlet Dedesi” olarak tanımlayan Ahen, çocukların dijital dünyadaki sıkıntılarına dair önemli bir mesaj iletti.
Ahen Dora, Roblox oyun platformunun çocuklar için yalnızca bir eğlence aracı olmadığını; aynı zamanda strateji kurma, sosyalleşme ve yabancı dil gelişimi gibi çok yönlü katkılar sunduğunu vurguladı. Bu nedenle platformun tamamen kapatılması yerine, zararlı içeriklere karşı daha etkin yaş sınırı ve erişim engeli mekanizmalarının getirilmesini önerdi.
“Yaparsa Liderimiz Yapar” Diyerek Taleplerini İletti
Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kızının Roblox ile ilgili önerilerini “Yaparsa Liderimiz yapar” diyerek dile getirdiğini aktardı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kızım Ahen, Devlet Dedesi'nin elini öpmeye gittiğinde, çocukların sıkça karşılaştığı bir problemi kendisi adına değil, tüm yaşıtları adına gündeme taşıdı. Roblox’un faydalarını anlatarak tamamen kapatılmasının doğru bir çözüm olmadığını ifade etti. Sayın Genel Başkanımız ise bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştı ve ‘O halde bu konuyu gündemimize alalım’ yanıtını verdi.”