GÖZDEN KAÇMASIN

Milli Beraberlik Partisi'nin genel merkezine uyuşturucu operasyonu:7 gözaltı

Ankara'da Milli Beraberlik Partisi'nin genel merkezine düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, 26 Nisan 2023'te kurulan ve 163 üyesi bulunan Milli Beraberlik Partisi'nin genel merkez binasına uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ihbar üzerine gerçekleştirdiği operasyonda, uyuşturucu madde bulundurdukları ve sattıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında parti üyesi M.G. ve yanındaki B.Y.’nin, binada uyuşturucu temin ettikleri ve kullandıkları belirlendi.Operasyon sırasında B.Y.’nin üzerinde satışa hazır halde paketlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde bulundu.

Gözaltına alınan diğer 5 şüpheli ise ifadelerinde, M.G. ve B.Y.'nin kendilerine uyuşturucu sağladığını ve parti binasına davet ederek "Burası güvenli, polis giremez" diyerek uyuşturucu kullanmalarına olanak sağladığını iddia etti. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Demetlale Mahallesi Muhtarı Ebru Mert, mahallede uyuşturucu kullanımı ve satışının yaygınlaştığını ifade ederek mahalle sakinlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyuşturucuyla mücadele uygulaması olan "UYUMA" uygulamasını kullanarak ihbarda bulunmaya teşvik etti. Mert, uyuşturucu ile mücadelede mahalle halkının dikkatli olması gerektiğini vurguladı.