İstanbul
Sisli
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Milli Savunma Bakanı Güler'den sert açıklama: "PKK'lılara hak ettikleri cezayı veriyoruz"

Milli Savunma Bakanı Güler'den sert açıklama: "PKK'lılara hak ettikleri cezayı veriyoruz"

Milli Savunma Bakanı Güler, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından PKK'ya sert mesajlar verdi. Saldırıda 4 şehit ve 14 yaralı var.

 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen hain terör saldırısının ardından sert açıklamalarda bulundu. Güler, saldırının arkasında PKK terör örgütünün olduğunu vurgulayarak, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, ama akıllanmıyorlar. En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve yapılanların acısını misliyle çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'a Yönelik Hain Saldırı

 Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırının saat 15.26'da gerçekleştirildiğini ve jandarma ile emniyet güçlerinin hızla müdahale ettiğini belirtti.

4 Şehit, 14 Yaralı

 Yerlikaya, "Biri kadın, biri erkek olmak üzere iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 4 şehidimiz var, 14 yaralımız bulunuyor. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır" diyerek, saldırının bilançosunu açıkladı. Türk halkına başsağlığı dileyen Yerlikaya, terörün amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Soruşturma Başlatıldı

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin adli soruşturmanın başlatıldığını ve 1 başsavcıvekili ile 8 savcının görevlendirildiğini duyurdu.

 Bu hain saldırıya karşı devletin kararlılığı bir kez daha vurgulanırken, terörle mücadelenin hız kesmeden süreceği mesajı verildi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *