GÜNDEM

Milli Savunma Bakanı Güler'den sert açıklama: "PKK'lılara hak ettikleri cezayı veriyoruz"

Milli Savunma Bakanı Güler, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından PKK'ya sert mesajlar verdi. Saldırıda 4 şehit ve 14 yaralı var.

 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen hain terör saldırısının ardından sert açıklamalarda bulundu. Güler, saldırının arkasında PKK terör örgütünün olduğunu vurgulayarak, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, ama akıllanmıyorlar. En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve yapılanların acısını misliyle çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'a Yönelik Hain Saldırı

 Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırının saat 15.26'da gerçekleştirildiğini ve jandarma ile emniyet güçlerinin hızla müdahale ettiğini belirtti.

4 Şehit, 14 Yaralı

 Yerlikaya, "Biri kadın, biri erkek olmak üzere iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 4 şehidimiz var, 14 yaralımız bulunuyor. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır" diyerek, saldırının bilançosunu açıkladı. Türk halkına başsağlığı dileyen Yerlikaya, terörün amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Soruşturma Başlatıldı

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin adli soruşturmanın başlatıldığını ve 1 başsavcıvekili ile 8 savcının görevlendirildiğini duyurdu.

 Bu hain saldırıya karşı devletin kararlılığı bir kez daha vurgulanırken, terörle mücadelenin hız kesmeden süreceği mesajı verildi.