Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), uluslararası bir operasyonla "Camgöz Grubu" olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Binali Camgöz'ü Karadağ'dan Türkiye'ye getirerek büyük bir başarıya imza attı. 2018 yılında Türkiye'den kaçarak Gürcistan'a sığınan ve daha sonra sahte kimliklerle Belarus ve Karadağ'a geçen Camgöz, uzun süren bir istihbarat diplomasisi ve koordinasyon sonucu yakalandı.

Beton mikserinin altında kalan 8 yaşındaki Hasan Hamza Yeşildağ hayatını kaybetti Beton mikserinin altında kalan 8 yaşındaki Hasan Hamza Yeşildağ hayatını kaybetti

Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlarla yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde, Temmuz 2022'de Karadağ'da yakalanan Binali Camgöz, MİT'in başarılı operasyonuyla Türkiye'ye getirildi. Uçaktan iner inmez MİT tarafından teslim alınan Camgöz, emniyet güçlerine teslim edilerek adalete hesap vermek üzere cezaevine konuldu.

Suç Makinesi Gibi Çalıştı

Binali Camgöz, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Uyuşturucu Ticareti, Resmi Belgede Sahtecilik" gibi 41 farklı suçtan kaydı bulunan ve Türkiye'nin en çok aranan suçluları arasında yer alıyordu. Yurtdışına kaçtıktan sonra da suç örgütünü yönetmeye devam eden Camgöz, İzmir ve İstanbul’da gerçekleşen cinayetler ve suikastlarla da ilişkilendiriliyor.

Bu operasyon, Camgöz Grubu’na ağır bir darbe indirirken, MİT’in uluslararası operasyonlardaki etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.