SPOR

Mourinho Fenerbahçe'den ayrılıyor! İngiltere yolcusu

Mourinho'nun Fenerbahçe'den ayrılma ihtimali konuşuluyor. Everton, Friedkin’in devralma sürecinde Portekizli teknik direktörü takımın başına getirmek istiyor.

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun sarı-lacivertli ekipten ayrılabileceği yönünde İngiltere'den sürpriz bir iddia ortaya atıldı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton, Amerikalı iş insanı Dan Friedkin'in kulübü devralmasının ardından Portekizli teknik adamı takımın başına getirmek istiyor. Mourinho, Everton'da teknik direktörlük koltuğu için en güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

Everton’ın Yeni Sahibi Mourinho’yu İstiyor

 Amerikalı milyarder Dan Friedkin, Everton’ın yüzde 94'lük hissesini satın almak üzere kulübün mevcut sahibi Farhad Moshiri ile anlaşmaya vardı. Bu satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından Everton'da mevcut teknik direktör Sean Dyche'nin görevden alınabileceği ve yerine Jose Mourinho'nun getirilmek istendiği öne sürüldü. Mourinho'nun, bu süreçte teknik direktör adayları arasında üst sıralarda yer aldığı bildirildi.

Potter da Gündemde, Ancak Taraftar İstemiyor

 Mourinho dışında Graham Potter'ın da Everton için düşünülen isimler arasında yer aldığı belirtildi. Ancak İngiliz taraftarların Potter’a karşı mesafeli durduğu, bu sebeple Mourinho'nun daha güçlü bir aday olarak öne çıktığı ifade ediliyor.

Everton’un Lig Performansı ve Yönetim Değişikliği

 Everton, Premier Lig'de geride kalan 6 haftada sadece 1 galibiyet alabildi. 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan İngiliz ekibi, 7 gol atarken kalesinde 15 gol gördü. Bu kötü performans, kulüpte bir teknik direktör değişikliği beklentisini artırıyor. Mourinho'nun, devralma sürecinden sonra göreve gelmesi olası bir senaryo olarak öne çıkarken, kulübün üst yönetiminde de önemli değişiklikler bekleniyor.