Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında, uzatmalara giden maçta Fransa'nın Lille takımıyla 1-1 berabere kalarak elenmesinin ardından teknik direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Mourinho, şunları söyledi:

"Maç içinde farklı şartlara uyum sağladık. Net pozisyonlar kaçırdık, 2 topumuz direkten döndü. Bugün 1 takım kazanmayı hak etti, diğer takımsa turu kazandı. Ekonomik anlamda kayıp yaşadık. Şampiyonlar Ligi bu anlamda bir destek. Ayrıca dünyanın en büyük takımlarına karşı oynama şansını kaybettik. Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık ama bazı büyük takımları yenebilirdik. Bu şansı kaybettik.

Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Eğer deyip devamını getirmek istemiyorum. İyi işler yapabiliriz orada ama 'eğer' diyorum ve devamını getirmek istemiyorum. Avrupa Ligi kurasını bekleyeceğiz. Fred ve Ferdi gibi 2 yaratıcı oyuncumuz yoktu, bunlar şiddeti yüksek oyuncular. 1 tanesinin olmaması bile zor, ama 2 tanesi olmayınca çok daha zor. Genel olarak oyuncularım ellerinden geleni yaptı, onlarla gurur duyuyorum. 

Fenerbahçe'de Kostic bombası: Anlaşma sağlandı! Fenerbahçe'de Kostic bombası: Anlaşma sağlandı!

Yeteri kadar tecrübem var, Şampiyonlar Ligi'nde asla finale ya da son turlara kalamazdık. Avrupa Ligi'nde ise şansımız var çünkü orada kendi seviyemizde takımlarla karşılaşacağız. Daha çekişmeli maçlar oynayacağız.

Futboldan çok fazla anlamayan gazeteciler, dataya, numaralara, istatistiğe çok fazla odaklanır. İstatistikler bazen maçı yansıtmaz, bazen yansıtır. Bugün 2 top direkten döndü, 3 inanılmaz kurtarışı vardı kalecinin. Bu takım maçı kazanabilmek için yeteri kadar pozisyon üretti. Lille'de oynadığımız maçta 3 tane karşı karşıya kaçırdık. Kazanmak için yeterli pozisyonları ürettik. Korkmayan bir takıma karşı oynadık ama onların amacı topu saklamaktı, tutmaktı ve bunu iyi yapıyorlar. Kazanmak isteyen bir takım şiddetli oynar, baskı yapar ama şutları yoktu. Saydığım tüm zorluklara rağmen 2 maçın oyuncusu da kalecileriydi. Livakovic deplasmanda sadece 1 kurtarış yaptı, bugün topa dokunmadı bile. Bunlar bahane değil, oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptı ama dünyanın en büyük takımları bile 2 çok önemli oyuncusu yokken bunun acısını çeker. Fenerbahçe 2 tane rakip savunmaları bozan oyuncusundan yoksundu. Fred'in olmayacağını duymak zaten zordu ama bir de sabah Ferdi'yi duyunca daha zor oldu. Bugün Ferdi orta sahada Dzeko ve Saint-Maximin ile üçgenleri yaratacaktı ama bu sabah maalesef bu haberi aldık. Şimdi hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz, bu da Süper Lig ve Avrupa Ligi."

Editör: Gürel Yurttaş