Sarı-lacivertli takımda geleceği merak edilen isimlerden birisi olan milli futbolcu Samet Akaydin'in durumu belli oldu. Deneyimli oyuncunun temsilcisi Ender Yurtgüven, teknik direktör Jose Mourinho'nun Samet'i takımda tutmak istediğini belirtti. 

Radyospor'a konuşan Ender Yurtgüven, "A Milli takım teknik direktörü Samet Akaydin'in Avrupa Şampiyonası'ndaki performansından memnun kaldı. Eleştirdiğimiz noktalar da oldu, övdüğümüz yerler de oldu; ama genel olarak Samet Akaydin iyi bir şampiyona geçirdi" ifadelerini kullandı. 

Türkiye-İzlanda maçını Arnavutluklu hakem Enea Jorgji yönetecek Türkiye-İzlanda maçını Arnavutluklu hakem Enea Jorgji yönetecek

Yurtgüven, Samet'in geleceğiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; "Hollanda maçında bir müdahaleye maruz kaldı. Çok şükür ciddi bir sakatlığı olmadı. 10 gün tedavi gördü ve 2 gün önce Fenerbahçe'de çalışmalara katıldı. Dolayısıyla Avrupa maçı listesinde olmaması kadroda düşünülmediği anlamına gelmiyor" 

Ender Yurtgüven, "Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ile yaptığımız görüşmede, kendisi bize Mourinho'nun Samet'i 4 stoperinden bir tanesi olarak düşündüğünü söyledi" söyleminde bulundu.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Fenerbahçe'den Yunan ekibi Panathinaikos'a kiralanan Samet Akaydin'ın Sarı-lacivertliler ile olan 30 Haziran 2026 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor.

Editör: Nehir Durdağı