UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Manchester United arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, saha kenarındaki hareketleri ve hakeme tepkisiyle kırmızı kart gördü. İngiliz basını, özellikle Mourinho’nun kırmızı kart sonrası ettiği sözlerin ve davranışlarının dikkat çektiğini yazarken, bu olay İngiltere'de gündem oldu.

Kartın Sebebi Tartışılıyor

 Maçın ikinci yarısında, Manchester United’ın orta saha oyuncusu Manuel Ugarte’nin Fenerbahçe’den Bright Osayi-Samuel ile girdiği pozisyonda penaltı verilmemesine tepki gösteren Mourinho’nun, dördüncü hakem Jeremy Stinat’a ne söylediği tam olarak bilinmese de bu tepkisi Fransız hakem Clement Turpin tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. İngiliz medyası, Mourinho’nun bu hareketiyle ilgili farklı spekülasyonlarda bulundu ve kırmızı kartın nedenini sorgulayan yorumlar yaptı.

UEFA gelirleri açıklandı: Türk takımlarına adeta para yağıyor! UEFA gelirleri açıklandı: Türk takımlarına adeta para yağıyor!

Mourinho’nun Cezası Sınırlı Olabilir

 Eğer maçın hakem ve gözlemcileri, Mourinho'nun kırmızı kart sonrasındaki diyaloglarını detaylandıran bir rapor hazırlamazsa, Mourinho'nun alacağı cezanın sadece bir maç ile sınırlı kalacağı ifade ediliyor. UEFA’nın gözlemcilerden gelecek raporlara göre vereceği karar, Mourinho’nun Fenerbahçe’nin bir sonraki Avrupa mücadelesinde saha kenarında olup olmayacağını belirleyecek.

Avrupa’da Gözler Mourinho’nun Üzerinde

 Fenerbahçe'nin Manchester United karşısındaki performansı kadar Mourinho’nun bu maçtaki olaylı anları da Avrupa basınının ilgisini çekti. İngiliz medyasının Mourinho’yu manşetlere taşıması, Fenerbahçe’nin Avrupa sahnesindeki mücadelesine de farklı bir ilgi getirmiş oldu.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı