GÜNDEM

MSB duyurdu: 37 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtları sonucunda 23 PKK'lı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 14 PKK/YPG'li terörist öldü.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtları sonucunda 23 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilen 14 PKK/YPG'li teröristin de operasyonlar sırasında etkisiz duruma getirildiği bildirildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yerli ve millî gücüyle teröristlerin barındığı inleri hedef alarak, terörü kaynağında kurutma konusundaki kararlılığına vurgu yapıldı. Hava harekâtlarının, ülke güvenliğini sağlamak ve bölgede barışın tesis edilmesi amacıyla sürdürüleceği ifade edildi. MSB, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki azminin ve kararlılığının devam edeceğini belirtti.

MSB'nin açıklaması şöyle:

"Yerli ve millî gücümüzle teröristlerin inlerini yerle bir ediyoruz. Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtları sonucunda 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız ve muktediriz!"