GENEL

Müge Anlı, Esra Erol ve Didem Arslan Yılmaz'a yasak mı geliyor? RTÜK'ten flaş açıklama!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları ve medyanın sorumsuz yayınları hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin, bu programların kalitesiz ve amacına hizmet etmediğini belirterek, yayınlarla ilgili sert tedbirlerin alınacağını açıkladı.

“Artık Kantarın Topuzu Kaçtı”

RTÜK Başkanı Şahin, Mynet’e yaptığı açıklamada, gündüz kuşağı programlarının içeriklerinde ciddi sorunlar olduğunu ve daha önce yapılan uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. Şahin, “Yapıcı ikazlarımız görmezden gelindi. Kuşak programı yayınlayan kanalların üst düzey yöneticileriyle İstanbul ve Ankara’da birçok kez toplantı yaptık ancak düzelme olmadı,” dedi.

“Sert İlke Kararları Alacağız”

Yeni yayın döneminde, RTÜK’ün gündüz kuşağı programları için çok daha sert tedbirler alacağını belirten Şahin, bu konuda yasakçı eleştirilerini göze alarak hareket edeceklerini söyledi. “Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için ilke kararlarımızı Üst Kurul’a sunarak, kararlı bir şekilde gerekli adımları atacağız,” dedi.

“Reyting Uğruna Sorumluluklar Gözardı Ediliyor”

Şahin, son dönemde kamuoyunu sarsan Narin Güran cinayetiyle ilgili medya kuruluşlarının tutumuna da tepki gösterdi. Olayla ilgili getirilen yayın yasağının dikkate alınmadığını ve olayın mahremiyetine saygı gösterilmediğini belirtti. “Narin kızımızın vahşice katledilmesi olayında medyamız bizi üzdü. Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting devşirmeye kalkan medyamız beni hayal kırıklığına uğrattı,” diye konuştu.

“Çocukların Ekran Başında Olduğu Saatlerde Dikkat Edilmeli”

Şahin, çocukların ekran başında olduğu saatlerde şiddet ve vahşet içeren haberlerin sorumsuzca yayınlanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Olayın kendisi zaten facia. Bu tür haberler, izleyicilerde travma yaratıyor ve aile bağlarını zedeliyor,” diyen Şahin, medyanın sorumlu yayıncılık ilkelerini gözeterek hareket etmesi gerektiğini belirtti.