Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetinde 15 yıl sonra önemli bir gelişme yaşandı. Cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ve DNA ayrıntılarının tamamlanması için bilgilerin ayrıntıları kabul edildi. Kararı kamuoyuna duyuran avukat Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mezarın açılmasına ve fethi kabir ödeme işleminin onaylanması gerektiğini belirtti.

Mezar Açılacak DNA Testi Kaldırılacak

Avukat Rezan Epözdemir, yaptığı açıklamada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kopyalarını kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açıklanması ve DNA ayrıntıları için fethi kabir işleminin tamamlanması yönünde karar verildiğini söyledi. Epözdemir, “Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimatla mezarın ayrılma yönündeki süreç başlatıldı” dedi. Bu gelişme, yüzyıllar boyunca toplumda konuşulan iddialara ve kamu vicdanındaki soru işaretlerine ışık tutabilir.

Epözdemir: “Toplumsal Farkındalık ve Emsal Bir Cinayet”

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı olan Rezan Epözdemir, cinayetin Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin toplumsal temizliğin arttığını ve emsal teşkilatı olan bir dava olduğunu vurguladı. Epözdemir, “15 yıldır bu durumdan mağdur olan aileyi vekili olarak takip ediyoruz. Bu cinayet, Türkiye'de kadın cinayetlerine karşı bir gündelik açıdan son derece önemli bir vaka” dedi.

Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın'a silahlı saldırı! Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın'a silahlı saldırı!

“Maddi Gerçeğin Ortaya Çıkması İçin Önemli Bir Adım”

Avukat Epözdemir, müvekkili Süreyya Karabulut'un talep üzerine son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci yürüttüklerini ifade etti. “Geldiğimiz noktada, yıllardır tartışılan ve kamuoyunda uzlaşmaya varılamayan bu muamma, mezarın açılması ve DNA tespiti ile aydınlatılmış olacak. Bu, kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkma olasılığı son derece önemli ve sevindirici bir karar” dedi.

Cinayetin Sonraki Yıllar Sonra Yeni Sorular

Münevver Karabulut'un hünharca başvurduğu ve Cem Garipoğlu'nun hapishanede intihar ettiği, uzun süre Türkiye'nin hayatında yaşadığı ve büyük yankı uyandırmıştı. Bu gelişmeyle birlikte, Garipoğlu'nun mezarının açılması ve yapılacak DNA testi, kamuoyundaki spekülasyonları sona erdirebilir.

Adalet ve Gerçek İçin Mücadele Sürüyor

Epözdemir, hukuki sürecin etkili bir şekilde takip edeceklerini ve bu konuda tüm kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması, aile için olduğu kadar toplum için de uzun süredir beklenen bir gelişme oldu. Hukuki mücadelenin devamını vurgulayan Epözdemir, “Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlığı için bu süreç, bizim tarafımızdan takip edilecek” dedi.

Editör: İrem Nur Kaya