Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’daki sağlık sektörü sorunlarını ve çözüm önerilerini Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na sundu. TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlık ettiği "TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı"nda, ilaç sanayi, medikal, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizmi sektörlerinde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Ceviz, fındık kaju değil! Sağlığa en faydalı 3 kuruyemiş bakın hangileri! Ceviz, fındık kaju değil! Sağlığa en faydalı 3 kuruyemiş bakın hangileri!

Toplantıda, Başkan Murzioğlu, Samsun’un sağlık sektörü temsilcileriyle yapılan istişareler sonucunda hazırlanan kapsamlı bir raporu Sağlık Bakanı Memişoğlu’na takdim etti. Rapor, medikal, hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve optikçiler gibi geniş bir yelpazeyi kapsayan sektör sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeriyor.

Murzioğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Sağlık sektörünün sürdürülebilirliği ve geleceğe hazırlanması için finansman imkanlarının artırılması gerektiğini vurguladık. Samsun, sağlık turizmi ve hizmetleri açısından çok alternatifli ve gelişmiş bir şehir. Sektörün gelişimi, ülkemize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.