Galatasaray'da yıllardır kaleyi başarıyla koruyan Fernando Muslera'nın sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor. Sarı-kırmızılı ekip, sözleşmesinin son yılına giren tecrübeli kalecinin ülkesi Uruguay'a dönme ihtimaline karşı şimdiden yeni bir kaleci arayışına başladı. Galatasaray'ın radarındaki kaleci adayları arasında hem yerli hem de yabancı isimler bulunuyor.

İlk Aday: Alex Meret

 Galatasaray’ın yabancı kaleci olarak düşündüğü en güçlü isim Alex Meret. 27 yaşındaki İtalyan kalecinin Napoli ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve sarı-kırmızılılar, Meret’i Muslera’nın yerini doldurabilecek en uygun aday olarak görüyor.

Dünyanın en çok kazanan futbolcuları listesinde Arda Güler yer aldı! İşte kazandığı ücret Dünyanın en çok kazanan futbolcuları listesinde Arda Güler yer aldı! İşte kazandığı ücret

Yerli Adaylar: Doğan Alemdar ve Berke Özer

 Galatasaray’ın yerli kaleci alternatifleri arasında öne çıkan isimler ise Doğan Alemdar ve Berke Özer. 21 yaşındaki milli kaleci Doğan Alemdar, Rennes ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen sarı-kırmızılıların ilgi odağında. Diğer aday ise daha önce Fenerbahçe forması giyen ve şu anda Eyüpspor’da oynayan 24 yaşındaki Berke Özer. Berke’nin Eyüpspor ile sözleşmesinin son yılında olması, transferi daha mümkün hale getiriyor.

Okan Buruk'tan Muslera Yorumu

 Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Muslera'nın ayrılık planları hakkında konuşarak, "Geçen sene de bu sene de ülkesine dönmek istiyordu. Ailesi Uruguay’da, bu yüzden dönme düşüncesi var. Muslera gidince kaleci bulmak kolay değil" ifadelerini kullandı.

 Galatasaray’da Muslera sonrası dönem için kaleci arayışları sürerken, Meret, Doğan Alemdar ve Berke Özer gibi isimler bu süreçte ön plana çıkıyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı