Türk futbolunun efsanevi teknik direktörlerinden Mustafa Denizli, Galatasaray'ın yıldız forveti Mauro Icardi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İzmir Spor Zirvesi'nde konuşan Denizli, Icardi'nin istatistiklerini değerlendirirken, Arjantinli oyuncunun geçmiş performansına dair düşüncelerini paylaştı.

Milli Takım'da şok: Mert Günok ve İsmail Yüksek kadrodan çıkarıldı! Milli Takım'da şok: Mert Günok ve İsmail Yüksek kadrodan çıkarıldı!

Geçen yıl Icardi hakkında bir yazı kaleme aldığını belirten Denizli, yıldız oyuncunun performansına dair analiz yaptığını ve Galatasaray’a geldiğinde performans düşüklüğü yaşama olasılığını öngördüğünü ifade etti. Denizli, "Icardi'nin çok başarılı olduğu üst üste iki sezon yok" diyerek, bu durumun dikkat çekici bir istatistik olduğunu vurguladı. Teknik direktör, oyuncunun geçmiş performanslarının dalgalı olmasının "enteresan bir şey" olduğunu ve bu verinin de az ama önemli olduğunu belirtti.

Icardi'nin taraftar sevgisi ve oyuncunun vücut dili hakkında da yorum yapan Denizli, yıldız oyuncunun maç sırasında vücut diliyle mesajlar verdiğini söyledi. Denizli, taraftarın büyük ilgisinin, Icardi üzerinde zaman zaman olumsuz bir baskı oluşturabileceğini de dile getirdi.

Ayrıca Denizli, farklı forvet özelliklerine sahip olan Victor Osimhen ve Mauro Icardi’nin aynı takımda oynama ihtimaline değinerek, iki oyuncunun oyun tarzlarının birbirinden farklı olduğunu ve bu nedenle aynı sistemde etkili bir ikili olamayabileceklerini ifade etti.

Denizli’nin Icardi'ye dair bu değerlendirmeleri, Arjantinli yıldızın Galatasaray’daki performansını izleyenler için yeni bir bakış açısı sunuyor.

Editör: Nehir Durdağı