Kara Harp Okulu'nda mezun olan teğmenlerin kılıçlı yemin töreni ve atılan 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı Türkiye Cumhuriyeti ve ülkenin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanları tarafında rahatsızlığa yol açtı.

Mezuniyet töreninin ardından bazı teğmenlerin sosyal medya paylaşımları nedeniyle okula çağrılıp haklarında soruşturma açıldığı iddiaları Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlanırken, törenin öne çıkan ismi teğmen Ebru Eroğlu'nun açıklamaları ise dikkat çekti.

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

TEĞMEN EBRU EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA: "BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ"

Teğmenler, dönemi birincilikle bitiren Ebru Eroğlu'nun önderliğinde kılıçlarını çekip "Mustafa Kemal’in askerleriyiz!" sloganıyla yemin ettiler.

Yemin metni şu şekildeydi: 

"Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ne mutlu Türküm diyene!"

Emekli hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, teğmen Ebru Eroğlu ve diğer dereceye giren teğmenlerin tören sonrası okula çağrıldığını ve komutanları tarafından sorgulandığını iddia etti. Üçok'un iddiasına göre, okul komutanı, teğmenlere "Niçin böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor, yapmamalıydınız" şeklinde uyarılarda bulundu.

"HİÇBİR CEMAAT VEYA TARİKATLA ALAKAMIZ OLMADIĞINI HERKES GÖRDÜ"

Teğmen Eroğlu ise bu uyarılara karşılık, "Komutanım, bu tür yeminler daha önce de yapıldı. Ayrıca herkes bizi tarikatçı-cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat veya tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim" diyerek yanıt verdi.

Editör: İrem Nur Kaya