MÜZELERİ eğitim sisteminin parçası haline getirecek projeler hazırlanmalı İlkokulundan lisesine, özelinden devletine kadar tüm okullarımız, akın akın temalı ve paralı eğlence parklarına koşuyor. Sonu ‘land’ veya ‘park’la biten bu merkezlere düzenlenen geziler, büyük şehirlerde, neredeyse eğitim müfredatının ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Olsunlar, fakat

Eleştirim, eğlendirirken eğittiğini iddia eden bu yerlere değil. Olmalılar ve çeşitlenerek de varlıklarını sürdürmeliler. Fakat hepsi paralı olan bu parklar, okullarımız tarafından doldurulurken, öğrencinin ve öğretmenin ücretsiz girebildiği müzelere olan ilgisizlik de kabul edilebilir bir durum değil.

Önemli bir sorun!

Bu,ülkemizin görmezden gelinemeyecek bir sorunudur. Yetkililerin konuyu bilimsel ve pedagojik boyutlarıyla ele alması şarttır. İlgili bakanlıkların acilen müzeleri eğitim sisteminin parçası haline getirecek projeler geliştirmesi gerekir.

Acentalara rol verilmeli

Baktığımızda, moda haline gelen paralı eğlence parklarının hepsinin satış ve pazarlamasının seyahat acentaları tarafından yapıldığını görüyoruz. Öğrenci girişinin ücretsiz olduğu müzelerinde benzeri bir yöntemin uygulanması piyasa koşullarında pek mümkün görünmüyor. Fakat yapılacak bir takım yasal düzenlemeler ve teşviklerle seyahat acentaları oyuna dahil edilebilirse, müzeler herkes için daha heyecan verici hale gelebilir. Bunun kazananı ise sadece seyahat acentaları ve turizm sektörü olmaz. Millet olarak da kazancımız; değerlerinin, tarihi eserlerinin ve ülkesinin turizm potansiyelinin farkında olan bilinçli bir nesil olur.

Bayındır: Renovasyon teşvik edilmeli

OTELLERİN ertelenen renovasyonlarını gerçekleştirebilmesi için teşvik edici krediler sağlanması gerektiğini savunan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Otellerin teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi için renovasyona girmesi gerekiyor” dedi.

Venedik’in en güzel oteli Türk yatırımı

VENEDİK’TE kendi adası üzerinde özel bir konuma sahip olan San ClementePalaceKempinski, lüks yaşam ve gezi dergisi CondeNastTraveller okuyucuları tarafından ‘Venedik’in En İyi Oteli’ seçildi. Türkiye’nin önde gelen sanayi, hizmet ve yatırım şirketlerinden biri olan Parmak Gruba ait San ClementePalaceKempinski, World Tourism Forum tarafından 2017’de ‘Dünyanın En İyi Düğün Event Oteli’ ve ‘Dünyanın En iyi Suiti’, 2018’de ise ‘Dünyanın Önde Gelen Palace’ı ödüllerinin sahibi olmuştu.

Kapadokya eski günlerine dönüyor

UZAKDOĞULU ve Latin Amerikalı turistlerin gözdesi olan Kapadokya 2019 yılına umutlu girdi. 2018 yılında Çin’den yoğun rezervasyon artışı gözlemlediklerini açıklayan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, Çinli havayolu şirketlerinin başlattığı uçuşlar sayesinde bu artışın devam edeceğini söyledi. Latin Amerika, Japonya ve Avrupa pazarlarında da artış beklediklerini söyleyen Dinler, yerli turisti de erken rezervasyon yapmaları konusunda uyardı.