Müge Anlı’ya katılan Seyfi Birbir intihar etti! Müge Anlı’ya katılan Seyfi Birbir intihar etti!

İstanbul'da yaşayan üroloji uzmanı Dr. Hakan Arısan, çocuğuna nafaka ödememek için sahte resmi evrak düzenleyerek maaşındaki haczi kaldırdığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Arısan, sahtecilik suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve meslekten ihraç edildi.

En son Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Hakan Arısan, nafaka borcunu ödememek için icra müdürlüğüne ait sahte haciz kaldırma belgeleri düzenledi. İcra müdürlüğünden geliyormuş gibi gösterilen bu sahte belgeleri çalıştığı hastanenin maaş mutemetliğine elden vererek, maaşı üzerindeki haciz kesintisini durdurdu.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Arısan'ın icra müdürlüğünde borçlu olduğu dosyaya dair sahte belge düzenlediği belirlendi. Bu belgeleri kullanarak haciz kesintisini durdurması nedeniyle "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlamasıyla hakkında dava açıldı. Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Arısan, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza kararının kesinleşmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2 Ağustos 2023 tarihli kararla Dr. Hakan Arısan’ın devlet memurluğundan ihraç edildiği açıklandı. İhraç kararı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Arısan’a tebliğ edildi. Daha önce de başka suçlardan sabıka kaydı bulunan Arısan, işlediği bu son sahtecilik suçu nedeniyle devlet memuru olarak görev yapamayacak.

Editör: Nehir Durdağı