Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma derinleşiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi ve savcılık sorguları başladı.

Soruşturma kapsamında, Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşi de dahil olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, geri kalan 22 kişi savcılığa sevk edildi.

İfadesini Baskı Altında Vermiş

Soruşturma sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. 17 yaşındaki bir genç kız, Narin Güran'ı saat 18.40'ta gördüğünü söylediği ifadesini geri çekti. Genç kız, ifadesini Salim Güran'ın baskısı altında verdiğini belirterek, "Narin'i görmedim, sadece korktuğum için öyle söyledim" dedi. Bu itiraf, cinayetle ilgili soruşturmanın seyrini değiştirebilecek nitelikte.

Yengenin ifadesi her şeyi değiştirecek! Narin'in 2 akrabası daha gözaltına alındı! Yengenin ifadesi her şeyi değiştirecek! Narin'in 2 akrabası daha gözaltına alındı!

Gazeteci Ferit Demir'in aktardığı bilgilere göre, Narin Güran'ın akşam saatlerinde görüldüğüne dair iddiaların kasıtlı olarak ortaya atıldığı ve bunun bir senaryo olduğu öne sürüldü. Soruşturmanın bu yeni itirafla birlikte daha da derinleşmesi bekleniyor.

Editör: İrem Nur Kaya