Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında çuval içerisinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü kesinleşti. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, Narin’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, ağabey Enes Güran’ın kolundaki diş izlerinin kime ait olduğunu tespit edemedi.

Adli Tıp Raporu: Diş İzlerinin Sahibi Belirlenemedi

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, cinayetin tutuklularından Enes Güran’ın kolundaki diş izlerinin Narin Güran, annesi Yüksel Güran veya kendisi tarafından yapılıp yapılmadığının kesin olarak tespit edilemediği belirtildi. Raporda, “Mevcut lezyonların görünümü itibariyle, insan ısırık izi ile uyumlu olabileceği” ifade edilse de, bu izlerin kime ait olduğu konusunda net bir ayrım yapılamadığı vurgulandı.

Raporun Detayları

Raporda, Enes Güran’ın sağ ön kolunda tespit edilen yumuşak doku lezyonlarının, olayın gerçekleşme zamanı ile uyumlu olduğu ancak bu lezyonların kime ait olduğunun tıbbi açıdan kesin olarak belirlenemediği ifade edildi. Raporda, “Diş izlerinin Amerikan Adli Diş Hekimleri Birliği (ABFO) kriterlerine göre ‘5 sonuçsuz’ kategorisinde olduğu ve bu izlerden kimlik tespitine dönük özelliklerin tanıya elverişli ölçüde olmadığı” belirtildi.

"Tıbbi Açıdan Kesin Bir Ayrım Yapamayız"

Rapor, Enes Güran’ın kolundaki diş izlerinin, annesi Yüksel Güran, kardeşi Narin Güran ya da kendisi tarafından oluşturulmuş olabileceğini ancak bu konuda kesin bir ayrım yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Raporda şu ifadelere yer verildi:

Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtiyar’dan yeni itiraf! Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtiyar’dan yeni itiraf!

"Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana getirilmiş olabileceği, ancak söz konusu lezyonların Amerikan Adli Diş Hekimleri Birliği ABFO kriterlerine göre '5 sonuçsuz' kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği, eldeki tüm verilerle tüm bu hususlar değerlendirildiğinde Enes Güran'ın, Yüksel Güran tarafından mı Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu konusunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı mütalaa edilmiştir."

Soruşturma Devam Ediyor

Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma devam ederken, Enes Güran ve diğer şüphelilerin tutukluluk halleri sürüyor. Soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmış ve farklı deliller toplanmış durumda. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı bu rapor, davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir belge olarak dikkat çekiyor.

Editör: İrem Nur Kaya