GÖZDEN KAÇMASIN

Narin Güran cinayetinde şok ifadeler : Narin'in annesiyle ilişkin var mı?

Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran’ın ifadesi yeniden alındı. Suçlamaları reddeden Güran, “Nevzat Bahtiyar’ın iddiaları yalandır” dedi.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan amca Salim Güran, Diyarbakır Adliyesi’nde yeniden ifade verdi. 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Soruşturma kapsamında, 2 Eylül’de tutuklanan Salim Güran, cezaevinden getirilerek üç savcı tarafından yeniden sorgulandı. İfadesinde daha önce verdiği beyanları tekrarlayan Güran, suçlamaları reddetti ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kendisi hakkında söylediklerinin yalan olduğunu iddia etti. Güran, “Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Olay günü Nevzat’a seslenmedim, kendisini köyde kalabalık içinde gördüm. Narin’i öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra Nevzat’a teslim etmedim. Aleyhime olan beyanları kabul etmiyorum” dedi.

“HAYAT KADINLARIYLA GÖRÜŞTÜĞÜM İÇİN KAYITLARI SİLDİM”

Savcılığın “Narin’in annesi ile ilişkiniz var mı?” sorusuna ise Güran, “Böyle bir şey kesinlikle yoktur” yanıtını verdi. Salim Güran’a ayrıca telefonundaki tüm normal arama ve WhatsApp kayıtlarını silmesinin nedeni soruldu. Güran, “Hayat kadınlarıyla görüşmelerim olduğundan ve bu hususun açığa çıkmasını istemediğim için kayıtları sildim, Narin’in ölümüne dair bir delil yok etme amacı taşımıyorum” açıklamasında bulundu.

NARİN'İN ANNESİYLE İLİŞKİN VAR MI?

"Böyle bir şey kesinlikle yoktur."

ANNENİN İFADESİ

Narin’in annesi Yüksel Güran’a da amca Salim Güran’la ilişkisi olduğu iddiaları üzerine “Narin sizin evinize geldiğinde, sizin Salim’le ilişkinizi gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusu sorulmuş, anne bu iddiaları reddederek “Benim bu adamla herhangi bir ilişkim olamaz” demişti. Yüksel Güran, ayrıca “Eylemi siz gerçekleştirmediyseniz kimin gerçekleştirdiğini düşünüyorsunuz?” sorusuna “Benim şüphelendiğim kimse yok, kocamın da husumetlisi olup olmadığını bilmiyorum” yanıtını vermişti.

Soruşturma derinleşirken, savcılık yeni deliller ve tanık ifadeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.