Diyarbakır'da Narin Güran cinayeti soruşturmasında bugün önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan yenge Hediye Güran'ın ardından, minik Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne götürdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar ve annesinin evinde jandarma ekipleri inceleme yaptı. Bu gelişme, cinayeti çözecek yeni bir delil bulunmuş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde, üzeri taş ve çalılıklarla örtülmüş halde bulunan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, Narin'in amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Fuat Güran ile eşi Hediye Güran da dahil olmak üzere toplamda 12 kişi tutuklandı.

Hediye Güran, savcılık ifadesinde "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. İfadesinde, olay günü Narin'i görmediğini ve herhangi bir şüpheli duruma tanık olmadığını belirten Güran, eşi Salim Güran ile arasında bir ilişki olduğu iddialarını da reddetti. Ayrıca, Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonunu değiştirdiğini açıkladı.

Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Narin'in son görüldüğü patika yola yakın bir konumda bulunan Nevzat Bahtiyar'ın evi ve yanında yer alan ahır, cinayetin işlendiği yerler arasında en kuvvetli şüphe olarak değerlendiriliyor. Akşam saatlerinde Bahtiyar ve annesinin evinde yapılan jandarma araması, cinayetle ilgili yeni delillerin ortaya çıkıp çıkmadığı konusunda soru işaretleri yarattı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi Zekeriya Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi

Soruşturma derinleştikçe, kamuoyu Narin Güran cinayetinin tüm ayrıntılarıyla aydınlatılmasını bekliyor.

Editör: Nehir Durdağı