8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesinin ardından ortaya çıkan yeni detaylar, kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Cinayetle ilgili hala yanıtlanmamış birçok soru bulunurken, Güran ailesinin yaptıkları ve son gelişmeler dikkat çekiyor. Gazeteci Ferit Demir, cinayetle ilgili son paylaşımında, Narin’in ağabeyi Baran Güran’ın Diyarbakır Barosu’na verdiği vekaletnameyi geri çektiğini açıkladı. Demir, bu hamleyi “Güran'larda oyun bitmezmiş” şeklinde yorumladı.

Narin Güran’ın öldürülmesi, uzun süre kamuoyunun gündeminde yer aldı. Başlangıçta cinayeti inkar eden aile, daha sonra ortaya çıkan delillerle planlı bir cinayetle suçlanmaya başlandı. Ancak aile, kendilerini temize çıkarmak adına birçok hamle yaptı. İlk olarak topluca WhatsApp yazışmalarını sildiler, ardından evdeki izleri yok etmek amacıyla temizlik yaptılar. Bu hamleler de yetmedi; köydekileri susturup kendi aralarında toplantılar düzenlediler. Tüm bu çabalara rağmen, olayın üzerine yürütülen soruşturmada elde edilen bulgular, okları yeniden Güran ailesine çevirdi.

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Geçtiğimiz günlerde, anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Savcılık, “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Bu iddianameyle birlikte, cinayetin planlı olarak işlendiği yönündeki iddialar daha da güçlendi.

Baran Güran’ın Vekalet Hamlesi

Gazeteci Ferit Demir'in açıklamalarına göre, Narin’in cansız bedeni bulunduktan kısa süre sonra, ağabey Baran Güran Diyarbakır Barosu'na vekalet verdi. İlk etapta bu hamle, Baran Güran’ın mantıklı ve samimi bir karar aldığı şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Ferit Demir, bu vekaletin kısa süre önce geri çekildiğini belirterek, "Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkuyorlar, çünkü gerçekler hiçbir zaman ortaya çıksın istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Denizli’deki yangına 6 helikopterle müdahale ediliyor Denizli’deki yangına 6 helikopterle müdahale ediliyor

Diyarbakır Baro Başkanı’ndan Açıklama

Konuya ilişkin görüşülen dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Baran Güran’ın vekaletini geri çekmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eren, “Biz Baran Güran’ın vekaleti ile herhangi bir işlem yapmadık. İddianame çıkmadan önce baro olarak müdahillik başvurusu yapmıştık. Savcılık, Diyarbakır Barosu’nu dosyaya kurumsal olarak dahil etti. Baran Güran sonrasında bize azilname gönderdi. Diyarbakır Barosu ise 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından katılan sıfatıyla dosyaya taraf olarak eklendi.” dedi.

Editör: Nehir Durdağı