Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 12 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları, jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra komandoların da katılımıyla devam ediyor. Arazide bulunan deliller, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları, 12’nci gününde yoğun şekilde sürdürülüyor. Jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra, bugün komandolar da devreye girerek geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Özellikle mısır tarlaları ve çevredeki arazilerde yapılan çalışmalarda bazı elbise ve bez parçalarına rastlandı. Bu parçalar delil olarak alınıp, incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Meteoroloji'den sağanak uyarısı!

Gözaltındaki Amcadan Şüpheleniliyor

Narin'in kaybolmasıyla ilgili olarak ailesi ve köylülerden alınan ifadeler doğrultusunda, amcası S.G. gözaltına alındı. S.G.'nin aracında yapılan DNA incelemelerinde, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşme bulunduğu bildirildi. S.G.'nin gözaltı işlemleri devam ediyor.

Arama Çalışmaları Yoğunlaştırıldı

Olayın gerçekleştiği Tavşantepe Mahallesi ve çevresindeki geniş alanlarda yapılan aramalarda, bugüne kadar 12 binden fazla araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Komandoların da katılımıyla arama çalışmalarının kapsamı daha da genişletildi ve 11 bin dönümden fazla alan tarandı.

Son Görüntüler Okulun Güvenlik Kamerasında

Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasında ortaya çıktı. Görüntülerde, Narin'in arkadaşlarıyla birlikte yürüdüğü ve ardından evine doğru tek başına yol aldığı görülüyor. Arama çalışmalarında iki farklı çocuk terliği bulunsa da, Narin’e ait olmadıkları belirlendi.

Editör: İrem Nur Kaya