Diyarbakır'da Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve günlerdir aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. Narin'in amcası Salim Güran, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran için 31 Ağustos'ta gözaltına alınan muhtar amca Salim Güran, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklamanın gerekçesi olarak, amcanın aracında bulunan kan örneklerinin Narin'in anne ve babasından alınan örneklerle eşleşmesi gösterildi.

Bakan Tunç'tan Açıklama: "Temennimiz Narin'in Canlı Bulunması"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2025 Adli Yıl açılış resepsiyonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıp Narin olayının titizlikle incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, "Dağ taş aranıyor ama maalesef henüz bulunamadı. Soruşturmanın selameti açısından yayın yasağı getirildi. Amca Salim Güran'ın aracı incelendi ve kan örnekleri aileden alınanlarla eşleşti. Bu durum tutuklama kararını getirdi. Ancak en büyük temennimiz, Narin'in canlı bulunmasıdır," dedi.

Aylar sonra ilk kez görüntülendi! İşte terörist başı Fethullah Gülen'in son hali Aylar sonra ilk kez görüntülendi! İşte terörist başı Fethullah Gülen'in son hali

Editör: İrem Nur Kaya