İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırı sonucu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybetmesinin ardından, Hizbullah cephesinden gelen ilk resmi açıklamalar, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti. Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, canlı yayında yaptığı konuşmada İsrail'e sert mesajlar vererek, "Meydandan asla çekilmeyeceğiz, düşman ile savaşacağız" dedi.

"Nasrallah Filistin’e Aşıktı"

Nasrallah'ın ölümüne değinen Kasım, Nasrallah’ın Filistin davasına olan bağlılığını vurguladı ve kendisine duyulan sevgiyi dile getirdi. "Nasrallah Filistin'e aşıktı" diyen Kasım, hem ailesine hem de tüm Lübnan halkına başsağlığı diledi.

"Savaştan Geri Çekilmeyeceğiz"

Kasım, İsrail'in saldırılarının Hizbullah'ı durduramayacağını belirterek, direniş güçlerinin savaşa hazır olduğunu ve İsrail’in asla hedeflerine ulaşamayacağını söyledi. Özellikle İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını kınayan Kasım, Amerika'nın İsrail'e verdiği desteği de eleştirerek bu savaşın uzun sürebileceği ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı.

ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nda can kaybı yükseldi! ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nda can kaybı yükseldi!

"Hayfa'yı Vurduk, 1 Milyon İsrailli Kaçtı"

Naim Kasım, Nasrallah’ın suikastından sonra Hizbullah’ın İsrail’e füze saldırılarıyla karşılık verdiğini belirtti ve "Hayfa'yı vurduk, İsrail 1 milyon İsraillinin kaçtığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Yeni Lider Seçilecek

Hizbullah’ın merakla beklenen yeni lideri konusuna da değinen Kasım, en kısa zamanda yeni genel sekreterin seçileceğini ve bu sürecin kolaylıkla yürütüleceğini belirtti.

Editör: İrem Nur Kaya