ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail'in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Biden, "Hasan Nasrallah’ın ölümü, aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de bulunduğu çok sayıda kurban için adaletin ölçüsüdür" dedi.

Biden, Nasrallah ve Hizbullah’ın yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğunu belirterek, İsrail'in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer gruplara karşı kendini savunma hakkını tamamen desteklediğini ifade etti.

Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü iddiası sonrası İran'ı korku sardı! Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü iddiası sonrası İran'ı korku sardı!

Başkan Biden, İran'ı bölgedeki gerilimi tırmandırmaktan caydırmak amacıyla ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'e, Ortadoğu’daki ABD kuvvetlerinin pozisyonunu güçlendirme talimatı verdiğini de açıkladı. Amaçlarının, Gazze ve Lübnan’daki çatışmaları diplomatik yollarla yatıştırmak olduğunu vurgulayan Biden, bölgenin istikrara kavuşması için bu tür tehditlerin sona ermesinin gerektiğini belirtti.

 

Editör: Nehir Durdağı