DÜNYA

Netanyahu'dan ilk açıklama: İran bedelini ödeyecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın füze saldırısının ardından Tahran'ın "büyük bir hata yaptığını" ve bunun bedelini ödeyeceğini söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz da uluslararası topluma çağrıda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından sert açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından görüntülü bir mesaj yayımlayan Netanyahu, İran’ın saldırısının "büyük bir hata" olduğunu belirtti ve Tahran’ın bunun "bedelini ödeyeceğini" vurguladı.

"Bize Kim Saldırırsa Biz de Ona Saldıracağız"

Netanyahu, İran'ın fırlattığı füzelerin etkisiz hale getirildiğini belirterek, bu konuda ABD’nin verdiği desteğe teşekkür etti. Başbakan, "İran kırmızı çizgiyi aştı ve karşılığını alacak. Bize kim saldırırsa biz de ona saldıracağız" ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz: "İran Kırmızı Çizgiyi Aştı"

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İran’ın füze saldırısıyla "kırmızı çizgiyi aştığını" belirtti. Katz, uluslararası topluma seslenerek İsrail’in yanında yer almaları çağrısında bulundu.

Büyükelçilere Mesaj Gönderildi

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Yisrael Katz, İsrail'in büyükelçilerine mesaj göndererek görev yaptıkları ülkelerin hükümetlerine, İsrail’in İran’a karşı "sert bir karşılık vereceği" bilgisini iletmelerini istedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e balistik füzelerle saldırı başlattığını duyurmuş, saldırı sonrası Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.