ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'ı tehdit eden açıklamalarına tepki gösterdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Netanyahu'nun "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" yönündeki açıklamasına katılmadıklarını belirtti. Jean-Pierre, Lübnan'ın bir başka Gazze’ye dönüşmesini görmek istemediklerini vurgulayarak, "Bu, görmek istediğimiz şey değil" dedi.

ABD'den Net Tepki: "Tehdidi Kabul Etmiyoruz"

Günlük basın toplantısında konuşan Jean-Pierre, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve Netanyahu'nun açıklamalarına dair soruları yanıtladı. Jean-Pierre, "Lübnan'ın Gazze gibi olacağını göremeyiz ve görmeyeceğiz. Bu tehdit içerikli açıklamaya katılmıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bölgede yaşanan acıların arttığını ve ateşkesin önemini bir kez daha vurguladı.

Netanyahu'nun Lübnan'ı Tehdit Eden Açıklamaları

Netanyahu, İngilizce yayımladığı video mesajında, Lübnan halkını Gazze'deki yıkım ve acıyla tehdit etti. Lübnan'ı Gazze'nin yaşadığı yıkıma sürüklenmeden kurtarmak için bir fırsat olduğunu belirten Netanyahu, Lübnan'ın aynı kaderi yaşamaması gerektiğini ima etti.

2024 Nobel Kimya Ödülü'nün sahibi belli oldu 2024 Nobel Kimya Ödülü'nün sahibi belli oldu

Lübnan'da Devam Eden Çatışmalar ve Can Kaybı

8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusu ve Hizbullah arasında devam eden çatışmalarda, Lübnan’da 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in özellikle Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlediği ve çatışmaların ülke genelinde büyük bir göç dalgasına neden olduğu bildirildi. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor.

Editör: İrem Nur Kaya