Diyarbakır'da, 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Cinayete ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın, minik Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne götürdüğünü itiraf etmesinin ardından jandarma ekipleri, Bahtiyar ve annesinin evinde arama yaptı. Bu gelişme, cinayeti çözecek yeni bir delil bulunup bulunmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Tutuklu Sayısı 12'ye Yükseldi

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan ve 19 gün sonra bir dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Soruşturma kapsamında, aralarında Narin'in annesi Yüksel Güran, amcaları Salim ve Fuat Güran, yenge Hediye Güran ve cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Son olarak, Hediye Güran "kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheli İfadeleri ve Çelişkiler

Narin'in otopsisinde tespit edilen detay Türkiye'yi ayağa kaldıracak! Narin'in otopsisinde tespit edilen detay Türkiye'yi ayağa kaldıracak!

Hediye Güran, savcılık sorgusunda Narin'i olay günü görmediğini ve cinayetle ilgisinin olmadığını belirtti. Ayrıca, amca Salim Güran ile arasında herhangi bir ilişki olduğu iddialarını reddetti. İfadesinde, Narin'in kaybolmasından birkaç gün sonra cep telefonunu değiştirdiğini de kabul eden Güran, bu durumun cinayetle bağlantılı olup olmadığının araştırıldığını ifade etti.

Cinayeti Çözecek Yeni Bir Delil Mi Bulundu?

Nevzat Bahtiyar'ın cesedi taşıdığı itirafının ardından, jandarma ekipleri Bahtiyar ve annesinin evinde arama yaptı. Bu aramanın, cinayetle ilgili yeni bir delilin bulunup bulunmadığına dair soruları gündeme getirdiği belirtiliyor. Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü, olayın gerçekleştiği yerin ise Bahtiyar'ın evi veya yakınındaki bir ahır olabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Editör: İrem Nur Kaya