Fenerbahçe Beko’nun deneyimli oyuncusu Nigel Hayes-Davis, Ermenistan ziyaretinde yaptığı "sözde Ermeni soykırımı" ile ilgili paylaşımları nedeniyle gündeme gelmiş ve tepkilere neden olmuştu. Bu gelişmenin ardından Hayes-Davis, konuya ilişkin bir açıklama yaparak özür diledi ve amacının Türkiye’ye ve Türk halkına saygısızlık etmek olmadığını vurguladı.

Hayes-Davis'ten Duyarlı Açıklama

Hayes-Davis, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendisine sunduğu kişisel ve profesyonel fırsatlara duyduğu saygıyı dile getirerek, paylaştığı konunun oldukça hassas olduğunu ve bu durumu paylaşım sonrası fark ettiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ermenistan ve Türkiye ile ilgili paylaştığım konunun oldukça hassas olduğunu, bu durumu paylaştıktan sonra fark ettim. Her ne kadar öğrenmeye çalışsam da her şeyi bilmiyorum. Türkiye’nin bana sunduğu kişisel ve profesyonel fırsatlara duyduğum saygıdan ötürü, Türkiye’ye, tarihine veya vatandaşlarına karşı herhangi bir saygısızlık yapma niyetim yoktur. Beni tanıyan ve bu konuda benimle konuşanlar, söylediklerimin samimi ve doğru olduğunu bilir."

Toprak Razgatlıoğlu’ndan iyi haber! Geri dönüyor Toprak Razgatlıoğlu’ndan iyi haber! Geri dönüyor

"Amacım Kimseyi Kırmak Değildi"

Türk vatandaşı olmadığını belirten Hayes-Davis, bu konunun Türk halkı için ne kadar önemli olduğunu tam anlamıyla kavrayamadığını itiraf etti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Umarım bu söylediklerim, eylemlerim ve en önemlisi karakterim hakkındaki yanlış anlamaları veya yanlış yorumları gidermeye yardımcı olur. Bu durumdan dolayı üzgünüm; kırılan herkese söylemek isterim ki, amacım asla bu değildi."

Özür

Editör: Nehir Durdağı