Anayasa Mahkemesi'nden Aziz Yıldırım kararı! Anayasa Mahkemesi'nden Aziz Yıldırım kararı!

Beşiktaş'ın eski yıldızı Nihat Kahveci, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'u, genç oyuncu Semih Kılıçsoy'un Gaziantep FK maçında süre alamaması nedeniyle eleştirdi. Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalırken, Nihat Kahveci'nin açıklamaları gündem oldu.

"Semih Neden Sahada Değil?"

 Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Kahveci, Van Bronckhorst'un Semih Kılıçsoy'u neden kullanmadığını anlamadığını belirterek, "Bugün Semih Kılıçsoy'un oyuna yarım saat, 15 dakika, 10 dakika, 1 dakika bile girmemesini bana kimse anlatamaz. Bana, 'Semih şu hatayı yaptı, bu yüzden oynatılmadı' desinler. Semih'e de buradan 'Formayı sahanın içinde kazan' demek isterim. Ancak bu durumu bana anlatmadıkları sürece, eleştirmeye devam edeceğim" dedi.

Taraftarla İlgili Açıklamalarına Tepki

 Kahveci, Van Bronckhorst'un Eintracht Frankfurt maçından sonra taraftarla ilgili yaptığı açıklamalara da değindi. Hollandalı teknik direktörün taraftarla girdiği polemiklerin sonuçsuz kalacağını belirten Kahveci, "Geçen maç sonunda da söyledim. Bugün de çık, taraftarla ilgili açıklama yap. Taraftarla münakaşaya giren hiçbir futbolcu, yönetici, başkan ya da teknik direktör kazanamaz. Kazanmanın yolu sahada akmak, galibiyet almak ve sezon sonunda kupa kazanmaktan geçer" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın Oyun Anlayışına Eleştiri

 Beşiktaş'ın oyun yapısını da eleştiren Nihat Kahveci, özellikle ikinci yarıdaki performansa dikkat çekti. "İlk yarıdaki oyuna bir şey demiyorum ama ikinci yarıda bu kadar kötü oynamak, rakip kaleye gitmemek olmaz. '1-0 öndeyim, aman skoru koruyayım' düşüncesiyle Beşiktaş'ta maç kazanamazsınız. Beşiktaş 1-0'a yatamaz; ikinci golü atar ve rahatlar. Maalesef, Mert Günok'un harika performansına rağmen Beşiktaş bir gol yiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı