Norveç, Ukrayna'nın hava saldırılarına karşı savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla 6 adet F-16 savaş uçağı hibe edeceğini duyurdu. Norveç Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Jonas Gahr Store, Ukrayna'nın bu desteğini kendileri için hayati önem taşıdığını vurguladı.

İlham Aliyev: "Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapabiliriz" İlham Aliyev: "Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapabiliriz"

Norveç Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Jonas Gahr Store duyuruda bulundu.Ukrayna'nın hava saldırılarına karşı kendini savunabilmesinin Rusya'ya karşı yürüttüğü mücadelede hayati önem taşıdığını belirterek, Ukrayna'ya 6 F-16 savaş uçağı hibe etme kararı aldıklarını bildirdi.

Rusya'nın hava saldırılarının, Ukrayna halkında büyük acılara ve maddi hasara yol açtığını ifade eden Store, hibe edecekleri F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya kendini savunmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide  Ukrayna'yı destekleye devam etmeleri gerektiğini belirterek, "Ukrayna'nın mücadelesi, bizim de mücadelemizdir. Bu, sadece Ukrayna'nın özgürlüğünü korumak için değil, aynı zamanda ortak değerlerimizi, demokrasiyi ve uluslararası hukuka saygıyı korumak için de verilen bir savaştır." ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı