Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okulların açılmasıyla birlikte okul çevrelerinde alınması gereken güvenlik önlemlerine dikkat çekti. “Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önce gelir" diyen Palandöken, yerel yönetimlerin, emniyet güçlerinin ve zabıtaların bu dönemde denetimleri artırması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, “Okula güvenli ulaşım ve sosyal alanlarda güven içinde sosyalleşmek çocuklarımız için büyük önem taşıyor” dedi. Özellikle okul çevrelerinde çocukların sağlığını tehdit eden unsurlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak? Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak?

Güvenlik ve Hijyen Ön Planda Olmalı

Palandöken, okul çevrelerinde seyyar satıcılar ve hijyenik olmayan gıda satıcılarına karşı uyarılarda bulunarak, zararlı maddeler satan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ailelerin, çocuklara okul kantinleri dışındaki yerlerden alışveriş yapmamaları konusunda rehberlik etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, velilerin okul çevrelerindeki şüpheli durumları yetkililere bildirmesi gerektiğini vurguladı.

Korsan Servislere Dikkat!

Palandöken, okul servisleri konusunda da önemli uyarılarda bulundu. Büyük şehirlerde artan servis ücretleri nedeniyle korsan servislerin yaygınlaşabileceğini belirterek, velilere korsan servislere itibar etmemeleri çağrısında bulundu. “Çocuklarımızın güvenliği için sadece TSE belgeli, yardımcı personel bulunduran ve güvenlik donanımlarına sahip servisler tercih edilmelidir” dedi.

Editör: Sinan Saygı