Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Okullarda kayıt ücreti talebi iddialarına sert bir dille yanıt veren Bakan Tekin, “Herhangi bir okul yöneticisinin ‘ben sizin çocuğunuzu okula kayıt etmek için sizden kayıt ücreti istiyorum’ diyebilecek bir inisiyatif alanı yok” dedi. Tekin, okul müdürlerinin böyle bir yetkiye sahip olmadığını ve bu durumun yanlış bir algıya yol açtığını belirtti.

Bakan Tekin ayrıca, birinci ve beşinci sınıflara yapılacak kayıtlarda sınıf ve öğretmen tercihine yönelik taleplerin okul yöneticilerini zor durumda bırakmaması için merkezi yerleştirme yapılacağını açıkladı. Bu uygulamanın, velilerin okul ve öğretmen tercihleriyle ilgili yaşadığı kafa karışıklığını gidermeyi hedeflediğini belirtti.

MEB 81 ilde harekete geçti! Okullarda yeni dil eğitimi uygulaması başlıyor MEB 81 ilde harekete geçti! Okullarda yeni dil eğitimi uygulaması başlıyor

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat hakkında da bilgi veren Tekin, bu müfredatın bu yıl okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıfta kademeli olarak uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Editör: Sinan Saygı