3. SAYFA

Ölü bulunan öğretmen Derya Demir'in katili, öğretmen sevgilisi çıktı

Mersin’de kaybolduktan sonra yazlık evde ölü bulunan öğretmen Derya Demir’in, sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde kaybolduktan sonra bir yazlık dairede ölü bulunan 47 yaşındaki matematik öğretmeni Derya Demir’in, sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayeti işleyen şüpheli M.O., kadını öldürdükten sonra onun kredi kartıyla hem alışveriş yaptı hem de para çekti.

Olayın Ayrıntıları:

Derya Demir, 6 gün boyunca kayıp olarak aranıyordu. Ailesi, son olarak Erdemli’nin Ayaş Yemişkumu Mahallesi Sebaste Caddesi'ndeki bir yazlık sitede kötü kokular gelmesi üzerine bir çilingir yardımıyla kapıyı açtırdı ve öğretmenin cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan incelemelerde, Demir’in bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Cenazesi otopsi için Mersin Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cinayetin Şüphelisi Yakalandı:

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan jandarma ekipleri, Derya Demir’in sevgilisi olan ve özel bir kurs merkezinde öğretmenlik yapan M.O.’yu şüpheli olarak belirledi. M.O.’nun cinayeti işledikten sonra aynı semtteki bir pansiyonda 5 gün kaldığı ve daha sonra bölgeden ayrıldığı tespit edildi. Ayrıca, şüphelinin öldürdüğü kadının kredi kartını kullanarak alışveriş yaptığı ve para çektiği belirlendi.

M.O., jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla Konya’da yakalanarak gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden M.O., Konya’dan Mersin’in Erdemli ilçesine getirilerek ifadesi alındı. Şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Cenaze Karaman’da Defnedilecek

Derya Demir’in cenazesinin memleketi Karaman’da toprağa verileceği bildirildi. Bu vahşi cinayet, hem aileyi hem de çevreyi derinden sarstı.