AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'de yaşanan olaylarla ilgili tavrına dair açıklamalarda bulundu. Çelik, "Cumhurbaşkanımız Gazze'de şehit olanları, insanlık cephesi ve insani değerler adına selamlamıştır. Soykırım şebekesine karşı en güçlü ve kararlı sesi Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın ifadelerine sert tepki gösterdi. Çelik, "Netanyahu'nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz'ın, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun bir yansımasıdır" şeklinde konuştu. Çelik, Katz için "Tam bir 'Nazi'" ifadesini kullanarak, bu kişilerin ve "katliam şebekesinin diğer üyelerinin" eninde sonunda hukuk önünde hesap vereceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene başından itibaren rahatlama yaşanacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene başından itibaren rahatlama yaşanacak"

Açıklamalarına devam eden Çelik, "Cumhurbaşkanımız, insanlık cephesi adına kararlı bir duruş sergileyerek Gazze'de hayatını kaybedenleri onurlandırmıştır. Bundan rahatsız olanlar ise soykırım, katliam ve barbarlığın temsilcileridir" ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı