AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik;''Darbe anayasasıTürkiye'nin kurtulması gerekir. Bunun için de sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır. 19 kez değiştirildi. Yamalı bir bohçaya döndürüldü''fadelerinde bulundu. 

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar; 

''Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye büyük acılar yaşatmış olan 12 Eylül faşist darbesinin yıl dönümüydü. Bu darbenin Türkiye'ye verdiği zararları konuşmaya devam ediyoruz. Bu darbenin zaman geçtikçe aslında Türkiye'nin milli egemenliğini çalmaya dönük dış kaynaklı proje olduğu net bir şekilde görülmektedir. Anayasal düzen için derler ama her zaman sorulan soru şudur. 
Bir gün önce var olan huzursuzluk, darbeden bir gün sonra nasıl giderilememiştir. Dolayısıyla bu darbelerin huzuru sağlamakla ilgili değil, belli bir siyasi projeyi hayata geçirmek üzere planlandığı çok açıktır. 

12 Eylül darbesinin en büyük zararlarından birisi anayasa ile ortaya çıkan, sivil siyasetin üstünlüğünü gasp eden sonuçlarıdır. Darbe anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerekir. Bunun için de sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır. 19 kez değiştirildi. Yamalı bir bohçaya döndürüldü. Kendi iç bütünlüğü olmayan, darbenin izlerinin hem lafzına hem de ruhuna sindiği sonuçlar, Türkiye'nin önünde engel olmaya devam etmektedir. Bir sivil anayasaya olan ihtiyaç, ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Demokrasi konusundaki samimiyetlerden biri de bu sürece destek vermekle ilgilidir.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu!

Editör: Nehir Durdağı