OpenAI, popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin ardından, şimdi de arama motoru özelliklerine sahip 'SearchGPT' adlı yeni bir prototip üzerinde çalıştığını duyurdu. Yapılan açıklamada, SearchGPT'nin amacının kullanıcılara "net ve ilgili kaynaklarla hızlı ve zamanında yanıtlar vermek" olduğu belirtildi. Bu yeni araç, yapay zeka modellerinin gücünü web'den alınan bilgilerle birleştirerek, kullanıcılara daha etkili bir arama deneyimi sunmayı hedefliyor.

Küçük Bir Kullanıcı Grubuyla Başlıyor

Instagram yeniden erişime açıldı: Meta'nın Türkiye'yle anlaştığı şartlar neler? Instagram yeniden erişime açıldı: Meta'nın Türkiye'yle anlaştığı şartlar neler?

OpenAI, SearchGPT'nin deneme sürecine geri bildirim toplamak amacıyla küçük bir kullanıcı ve yayıncı grubuyla başlanacağını açıkladı. Bu süreçte elde edilecek geri bildirimler, prototipin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için önemli bir rol oynayacak. Şirket, bu yeni özelliklerin en iyilerini doğrudan ChatGPT'ye entegre etmeyi planlıyor.

Sam Altman'dan İddialı Açıklama

OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman, X hesabından yaptığı paylaşımda, arama deneyimini "bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu" belirtti. Altman, "SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT'ye entegre edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı