GENEL

ORC Araştırma açıkladı: İşte Türkiye'nin en başarılı kadın belediye başkanları!

ORC Araştırma tarafından yapılan 'başarılı kadın belediye başkanları' çalışmasının sonucu ortaya çıktı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP birinci parti çıkarken, en dikkat çekense belediye başkanı seçilen kadınlar oldu. Peki kadın belediye başkanlarının karneleri nasıl? 

ORC Araştırma tarafından yapılan anket çalışması ile en başarılı kadın belediye başkanları belli oldu. İlk sırada ise o isim yer aldı.

ORC, 'Türkiye genelinde tanınma oranı en yüksek kadın belediye başkanları', 'Yerel yönetimlerde kadın temsilcilere bakış' ve 'Başarı oranı en yüksek kadın belediye başkanları' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

EN BAŞARILI KADIN BAŞKAN FATMA ŞAHİN

Buna göre büyükşehir belediyelerinde AK Partili Fatma Şahin; büyükşehir ilçe belediyelerinde CHP'li Sinem Dedetaş, il belediyelerinde ise yine CHP'li Burcu Köksal en başarılı kadın belediye başkanları olarak gösterildi.

Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarının Başarı Düzeyi' sonuçları ise şu şekilde sıralandı:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ayşe Ünlüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DEM Partili Ayşe Bucak Küçük.