POLİTİKA

Özgür Özel'den flaş karar. Ne zaman başkanlığı bırakacağını açıkladı

CHP lideri Özgör Özel, genel başkanlığı nasıl bırakacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekol TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Özel, şunları söyledi:

"Arkadaş seçmene sövüyor falan. Hiç duymadığı şeyler gibi olmuş gibi anlatıyor, sonra attığı iftira viral oluyor, her tarafta dolaşıyor sonra en yakının bile ona inanıyor falan. Bunlar kutuplaşma olmazsa yaşayamazlar, beslenemezler, geçinemezler. İki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım falan. Savaş ekonomisinden beslenenler. Boşuna endişeleniyorlar. Zaten bu içine girdiğimiz süreç ne bütün sorunları çözer, ne bütün tartışmaları bitirir ne biz gidip AK Parti ile koalisyon oluruz.

Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesin." ifadesini anımsatan Özel, "Ben AK Parti'nin 22 yıllık tahribatını yükleneceğim, Devlet Bey de bir kenara geçecek 'Bunlar iktidar, ben muhalefetim' diyecek. Yok öyle yağma. Muhalefete birlikte gidecek onlar. Ben öyle AK Parti'nin 22 yıllık yükünü sırtlanacak bir işin içine girmem.

Bazı görüşmeler baş başa yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu baş başa görüşmelerle ilgili spekülatif olaylar oldu. Ben de partim ve ailem adına bundan endişe ettim. Bu karşı tarafın söylediği bir şey değil ama 'Önüne filancanın dosyasını koydu, o günden sonra şöyle oldu falan' diye bir laf çıkarıyorlar. Böyle bir şüphenin kimsenin sırtına yüklenmemesi için bir yöntem arıyordum. Erdoğan'la görüşmeden önce Ahmet Necdet Sezer'i ziyarete gittim.

Türkiye siyasetinde normalleşe diye nitelenen, Türkiye'nin birinci partisiyle ikinci partisinin ve diğer partilerinin bayramda birbirlerini araması, önemli gördüğü hususlarda randevu alıp gitmesi, randevu talep ediliyorsa vermesi, bunun bir sonucu olarak hiç olmazsa Anıtkabir'de bir el sıkışma, 23 Nisan resepsiyonunda bir çay içme, 29 Ekim resepsiyona iştirak etme gibi olması gereken minimum standartlar devam edecek. Bunun olmaması ayıp, ben öyle bir fotoğrafın parçası olmak istemiyorum.^

İlk genel seçimler olacak. O genel seçimde parti birinci parti olmazsa, iktidar olmazsa genel başkanlığı bırakıyorum."