Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran mesajı!

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın eğitimin amacına dair yaptığı açıklamalar, siyasetin gündeminde tartışma yarattı. Akar, katıldığı bir programda “Eğitimin amacı bilgi değil, Allah korkusu ve kuldan utanmadır” ifadelerini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akar’ı sert bir dille eleştirerek, “Biz Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı, başka bir şey çıkmadı” dedi.

Özel’den Sert Eleştiriler

Özgür Özel, Akar’ın açıklamalarını eleştirirken, Akar’ın geçmişten bu yana siyasal İslamcı bir çizgide olduğunu öne sürdü. Özel, “Hulusi Akar, ta ilk göreve geldiği, ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle ‘Su akar, Hulusi Akar’. Darbe başarılı olsa başa geçecek kişi, başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir,” ifadelerini kullandı.

Akar’ın Tepki Çeken Açıklamaları

Hulusi Akar, katıldığı programda eğitimin amacının bilgi kazandırmak olmadığını, bunun yerine gençlere Allah korkusu, kuldan utanma, vatan ve millet sevgisi gibi değerlerin aşılanması gerektiğini savunmuştu. Akar, “Eğer biz 4-12 yaş arasındaki çocuklarımıza Allah’tan korkmayı, kuldan utanmayı, vatan sevgisini ve millet sevgisini verirsek, bu çocuk dünyanın her yerine gitsin, ondan korkmayın,” şeklinde konuştu.

Akar’ın bu açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Özgür Özel’in sert tepkisi siyasi tartışmaları daha da alevlendirdi.

Editör: Nehir Durdağı