UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray ile karşılaşacak olan Yunanistan takımı PAOK, İstanbul'a yapacağı yolculuk öncesinde sosyal medyada tepki çeken bir paylaşımda bulundu. PAOK, resmi Instagram hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'u "Konstantinopolis" olarak adlandırdı. Paylaşımda, "Konstantinopolis'e giden yol!" ifadelerine yer verildi.

 Bu paylaşım, Türk futbolseverler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hızla eleştirildi. Özellikle İstanbul’un tarihi ismi üzerinden yapılan bu göndermenin, spor müsabakalarının dostluk ve barış mesajlarıyla anılması gerektiği görüşüne ters düştüğü belirtildi. Birçok kullanıcı, bu tarz ifadelerin sporun birleştirici gücüne zarar verdiğini savunarak tepki gösterdi.

Galatasaray-PAOK maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta? Galatasaray-PAOK maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

Galatasaray Cephesinden Tepki Bekleniyor

 Galatasaray cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmezken, bu paylaşımın maç öncesinde iki takım arasındaki rekabeti daha da alevlendireceği düşünülüyor. UEFA Avrupa Ligi mücadelesinin sonucu kadar, sahadaki centilmenlik de yakından takip edilecek.

Tarih ve Sporun Kesişimi

 Tarihi ve politik geçmişi olan bu tür söylemler, iki ülke arasındaki spor müsabakalarında zaman zaman tartışma konusu oluyor. Ancak bu tür ifadelerin, rekabetin ötesine geçerek dostça ilişkileri gölgede bırakabileceği de vurgulanıyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı